Conditii de preluare/predare

     Bine de stiut!

 strangere-de-mana

Preluarea maşinii închiriate de la TRIP

Daca vrei să preiei sau să predai maşina în aeroport, va trebui să acoperi şi taxa de transfer în valoare de 20 de euro(10 euro predare si 10 euro preluare).

  Iti stam la dispozitie pentru preluare sau predare şi în afara programului de lucru (în intervalul 18:30 – 21:30 si 06:30 – 09:00), dar pentru acest serviciu trebuie să plăteşti o taxă de livrare care va fi echivalent cu 10 euro pentru predarea masinii si 10 euro pentru preluarea masinii. De asemenea pentru predarea/preluarea maşinii în intervalul 22:00 – 06:00 va fi percepută o taxă de 20 euro.
Documente necesare la preluarea maşinii:
  • act de identitate sau paşaport valid;
  • permis de conducere valid.
Combustibilul maşinii la preluare
Atunci când preiei maşina de la TRIP, noi îi facem plinul. Aşa că atunci când o predai, rezervorul trebuie să fie tot plin.

Predarea maşinii închiriate de la TRIP

Predarea se face în locul, la data şi ora stabilite împreună cu agentul TRIP şi menţionate în contractul de închiriere.

În caz că vrei să predai maşina în alt oraş decât cel de unde ai preluat-o, taxa de predare reprezintă contravaloarea sumei calculate automat/manual între numărul de kilometri dintre oraşele respective înmulţit cu 0.20 euro/km. Calculul este făcut pentru un consum mediu de 7.5 l/100 km şi 75 km/h.

În caz că vrei să predai maşina în cursul zilelor de sâmbătă si duminică, va trebui să plăteşti o taxă de weekend 10 euro.

Pentru diferenţa de ore între preluare şi predare care ajunge până la maxim 2 ore, nu te vom taxa suplimentar,dar dacă intarzierea va fi mai mare de 2 ore va trebui să plăteşti o taxă echivalentă cu 100% din valoarea inchirierii pe zi.

Ce se întâmplă în caz de daună/accident?

Când produci o daună maşinii închiriate de la TRIP, ai obligaţia de a anunţa imediat agentul şi de a raporta incidentul organelor de poliţie.
  • Dacă dauna/accidentul are autor necunoscut:
Tu ai obligaţia de a obţine, înainte de returnarea maşinii, Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie.
  • Dacă accidentul s-a produs din vina ta:
Tu ai obligaţia ca, pe lângă Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie, să aduci şi procesul verbal eliberat de Poliţie atunci când predai maşina. De asemenea, va trebui să completezi o declaraţie scrisă la sediul TRIP, în momentul predării.
  • Dacă accidentul s-a produs din vina ta sau a altui participant la trafic:
Tu ai obligaţia de a completa constatarea amiabilă sau de a obţine Autorizaţia de Reparaţie de la Poliţie împreună cu procesul verbal constatator , copia după asigurarea RCA si a certificatului de inmatriculare,a buletinului si permisului de conducere ale celuilalt sofer implicat in accident.
De asemenea, va trebui să completezi o declaraţie scrisă la sediul TRIP, în momentul predării.
politist

Bine de ştiut!

Oricine ar fi vinovat, e de datoria ta să verifici dacă au fost menţionate toate daunele constatate în Autorizaţia de Reparaţie emisă de Poliţie.