Temeni si conditii

Termeni şi Condiţii de Închiriere

– ANEXA II LA CONTRACTUL DE INCHIRIERE –

 Pentru ca esti important pentru noi,venim in sprijinul tau cu toate informatiile si detaliile legate de rezervarea ta,pentru a ne asigura ca nu vor aparea costuri ascunse si nu-ti vom insela asteptarile.
Iţi mulţumim că ne-ai vizitat şi te invitam sa ne cunosti mai bine,iar daca ai sugestii sau reclamatii te rugam sa ne contactezi la contact@trip-rentacar.ro.

1. Vârsta clientului și valabilitatea carnetului de conducere:
Pentru a determina nivelul de risc asumat în momentul închirierii pentru clienții cu varsta cuprinsă intre 18- 25 de ani, clientul va depune o garantie dublă fată de garantia normal percepută pentru tipul de maşină pe care il inchiriază. Garanția depusă va fi dublă si pentru soferii care dețin permis de conducere cu valabilitate sub un an
Pentru limita vârstă de + 25 ani, condițiile sunt cele normale: preț de închiriere pe zi, garanția afișată în secțiunea “Detaliile mașinii” și posibilitatea de a opta pentru SCDW.
Pentru al doilea şofer nu se percepe nici o taxa.
Persoanele care închiriază, cât şi şoferii suplimentari, trebuie să deţină un permis de conducere national şi/sau internaţional valabil.
Nu se acceptă copie a permisului de conducere, dovada de circulaţie sau permis de conducere/ expirat.
 2. Selecţia oraşului de preluare /taxe suplimentare:
  Pentru solicitări de livrare/preluare a unei maşini în aeroport va fi percepută o taxă de transfer de 20 de euro (10 euro predare şi 10 euro preluare).
      Extra Hours, sau taxa de livrare a unei maşini în afara orelor de program, în intervalele orare 18.30 – 21.30 si 06:30 – 09:00 va fi echivalent cu 10 euro pentru predarea maşinii şi 10 euro pentru preluarea maşinii. De asemenea pentru predarea/preluarea maşinii în intervalul 22:00 – 06:00 va fi percepută o taxă de 20 euro.
      Pentru preluare/predare în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică va fi percepută o taxă weekend de 10 euro.
 
 3. Predarea autoturismului/ taxe suplimentare:
Predarea autovehiculului se face la locul, data şi ora stabilite împreună cu agentul de rent a car şi menţionate în contractul de închiriere.
Serviciul de livrare şi predare este disponibil la cerere şi depinde de disponibilitatea agentului de rent a car.
Solicitările de livrare şi predare trebuie trimise cu cel puţin 24 de ore în avans.
 Predarea/preluarea autoturismului pe raza orasului este gratuita.
      În cazul în care predarea se va face cu o întârziere de maximum 2 ore nu se vor percepe taxe suplimentare,iar pentru intarzierile de peste 2 ore se va percepe o taxa echivalenta cu100% din valoarea inchirierii pe zi.
 4. Documente necesare la preluarea maşinii:
– act de identitate sau paşaport valid;
– permis de conducere valid cu o vechime de minim 1an.

5. Combustibil
La predare, maşina va avea rezervorul plin şi va trebui returnată tot cu rezervorul plin; în caz contrar agentul de rent a car va estima combustibilul lipsă şi va face un calcul pentru a acoperi costurile combustibilului folosit. Nu se vor percepe taxe suplimentare privind serviciile de alimentare a rezervorului, ci numai contravaloarea combustibilului cu care se estimează a se alimenta maşina, clientul având obligatia asumată de a asigura plinul maşinii la returnare.
     
6. Taxe legale de utilizare poduri
Autoturismele apartinand TRIP RENT A CAR sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, sistem ce transmite catre SC SELENA TRIP CAR SRL informatii cu privire la traseul urmat in perioada inchirierii.
In cazul utilizarii podurilor peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda sunteti obligat sa achitati in NUMERAR catre CNADNR taxa de pod (peaj valabil) reprezentand taxa de utilizare pod si, la returnarea autoturismului inchiriat, sa ne prezentati dovada platii, pe baza chitantei.
In cazul in care nu veti prezenta dovada platii (chitanta), fiind in imposibilitatea dovedirii achitarii taxei legale de utilizare pod, impusa de CNADNR, va asumati plata catre SC Selena Trip Car SRL a sumei de 130 ron, reprezentand amenda contraventionala, urmand ca aceasta sa fie achitata de catre SC Selena Trip Car SRL catre CNADNR.
In caz de neachitare, Clientul isi exprima acordul pentru retinerea sumei respective din garantia depusa conform contractului de inchiriere.
   7. Rezervări online: 
Rezervarea  se poate face fie:
– prin plata 10% avans , pentru confirmarea rezervarii; diferenta de 90 % din contravaloarea inchirierii va fi plătită la preluarea maşinii;
– prin plata integrală , pentru care primeşti 5% discount.
După efectuarea rezervării online, clientul primeşte confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie; ulterior va fi contactat de către agentul de rent a car pentru confirmarea finală.
Contravaloarea garanției va fi plătită cash la preluarea mașinii sau blocată pe card, în funcție de caz.
Dacă s-a facut o rezervare prin transfer bancar/ rezervare numerar la sediul firmei si se doreşte anularea ei:
– dacă se anuntă în 48 de ore înainte de a intra rezervarea în vigoare, avansul /plata integrală se returnează in totalitate;
– pentru anulări anuntate in intervalul 48 -24 de ore pâna la intrarea în vigoare a rezervarii, avansul nu se returnează, iar plata integrală se returnează partial, scăzandu-se o taxa de anulare de 15 % din plata integrală.
– pentru anulări anuntate sub 24 de ore avansul nu se returnează, iar in cazul platii integrale aceasta se returnează partial, scăzandu-se o taxa de anulare de 25 % din plata integrală.
-daca returnati masina inainte de terminarea contractului,se recalculeaza pretul in functie de tariful specific perioadei de inchiriere, + o taxa de 25% din plata integrala initiala(care nu poate depasi diferenta de bani ce acoperea numarul zilelor ramase pana la expirarea  contractului)
  8. Rezervări la sediul TRIP Rent A Car:
In situaţia în care se doreşte o rezervare :
– Fie se plăteşte 15 % avans din contravaloarea închirierii prin numerar / OP în -CONT EURO: RO 41 MIRO 0000 7085 0381 0204  SWIFT: MIROROBU BANCA: PROCREDIT BANK sau in CONT LEI: RO90 MIRO 0000 7085 0381 0001 BANCA: PROCREDIT BANK :sau cu cardul in CONT RO40BTRLRONPOS0351767201 BANCA TRANSILVANIA
– Fie se plateste integral prin numerar / OP in CONT EURO: RO 41 MIRO 0000 7085 0381 0204  SWIFT: MIROROBU BANCA: PROCREDIT BANK sau in CONT LEI: RO90 MIRO 0000 7085 0381 0001 BANCA: PROCREDIT BANK :sau cu cardul in CONT RO40BTRLRONPOS0351767201 BANCA TRANSILVANIA
În situaţa în care se doreşte închirierea pe loc, clientul plăteşte integral, la semnarea Contractului, contravaloarea închirierii maşinii şi contravaloarea serviciilor/obiectelor opţionale), asigurările obligatorii şi opţionale şi eventualele taxe suplimentare.
Contravaloarea din contract nu include:
– Costul combustibilului;
– Amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi a legislaţiei naţionale în vigoare sau costuri rezultate în urma acţiunilor Autorităţilor Locale vis-a-vis de Autovehiculul ce face obiectul acestui Contract, pe durata închirierii.
  
9. Garanţia: 
Daca nu a fost aleasa asigurarea de  exces (SCDW), va fi percepută garanţia, contravaloare care apare în pagina cu Detaliile maşinii  şi va fi comunicată de către agentul de rent a car.
În situatia plăţii la preluarea maşinii, garanţia se va percepe în momentul semnării contractului de închiriere.
 10. Asigurare: 
Autovehiculul are asigurare RCA şi asigurare facultativă CASCO.
Clientul optează la semnarea Contractului pentru următoarea asigurare de exces în schimbul plăţii garanţiei:
SCDW – eliminarea răspunderii financiare a clientului în caz de accident (este exonerat complet de răspundere); SCDW-ul este stabilit în funcţie de categoria maşinii si va fi minim 50 euro:
Masini Mini/ Masini ieftine – de la 5 euro/zi 
Masini Compacte/ Masini Standard- de la 5 euro/zi 
SUV/ / Van/ Minivan- de la 6 euro/zi
În cazul în care se doreşte părăsirea teritoriului României este necesară extinderea poliţei Casco, presupunând o taxă suplimentară cuprinsă între 10 euro şi 50 de euro, în funcţie de valoarea maşinii închiriate şi ţările tranzitate.
În funcţie de numărul de zile de închiriere vor exista reduceri la valoarea totală a excesului:
1-7 zile 8-14 zile 15-20 zile 21-30 zile >30 zile
masini ieftine 12 euro 8 euro 7 euro 6 euro 5 euro
masini compacte 12 euro 8 euro 7 euro 6 euro 5 euro
suv si 7 locuri 14 euro 10 euro 8 euro 7 euro 6 euro
 11. Procedura în caz de daună/accident: 
Clientul are obligaţia de a anunţa imediat agentia TRIP Rent A Car şi de a raporta Organelor de Poliţie orice daună descoperită la Autovehiculul închiriat.
Dacă dauna are autor necunoscut, Clientul are obligaţia de a obţine, înainte de returnarea maşinii, Autorizaţia de Reparaţie de la Organele de Poliţie.
Dacă accidentul s-a produs din vina Clientului, acesta are obligaţia ca pe lângă Autorizaţia de Reparaţie, să prezinte odată cu predarea maşinii şi Procesul Verbal eliberat de Organele de Poliţie; de asemenea Clientul are obligaţia de a da o Declaraţie scrisă la sediul TRIP Rent A Car.
În cazul în care vinovat de producerea accidentului este Clientul sau un alt participant la trafic Clientul are obligaţia  de a obţine de la Organele de Poliţie Autorizaţia de Reparaţie împreună cu Procesul Verbal constatator şi copia după asigurarea RCA,permis de conducere a vinovatului,dacă acesta este de acord,  a certificatului de inmatriculare a masinii implicate in accident ; de asemenea Clientul are obligaţia de a da o Declaraţie scrisă la sediul TRIP Rent A Car.
În toate cazurile descrise anterior Clientul are obligaţia de a verifica menţionarea tuturor daunelor constatate în Autorizatia de Reparaţie emisă de Organele de Poliţie.
   12. Compania noastra, oferă la cerere urmatoarele accesorii de inchiriat:
Scaun Copil
      3euro/zi
Lanturi Zăpadă           2 euro/zi
Sistem GPS       5euro/zi
Internet To Go       3euro/zi
În cazul deteriorării echipamentelor suplimentare clientul este responsabil cu plata integrală a costului lor.
Compania noastră va echipa autoturismele cu anvelope de iarnă, respectând legislaţia în vigoare, nepercepand costuri suplimentare pentru acestea.
  13. Inchirieri in afara granitelor Romaniei:
Inchirierile în afara României se fac NUMAI cu acordul prealabil scris al TRIP Rent A Car.
Condiţiile, preţurile în acest caz diferă faţă de închirierile pe teritoriul României. De asemenea dacă călătoriţi în afara României aveţi kilometri limitaţi, în funcţie de ţara în care doriţi să ajungeţi. Dacă veţi depăşi această limită de kilometri va exista un cost extra pe kilometru depăşit.
Toate preţurile afişate includ TVA.
Contravaloarea totală a închirierii / serviciilor suplimentare se facturează în RON la cursul de vânzare BNR a la preluarea mașinii de catre client. 
Plata se poate efectua atât cu carduri de debit cât şi cu carduri de credit, respectiv pentru – plata garanţiei, plata contravalorii închirierii autoturismului cât şi plata serviciilor adiacente închirierii auto se pot utiliza carduri de CREDIT iar, exclusiv, pentru plata contravalorii închirierii autoturismului cât şi plata serviciilor adiacente închirierii auto se pot utiliza carduri de DEBIT.
Pentru oricare alte informatii va rugam sa ne contactati.

Politica privind prelucrarea de date personale pe site

SELENA TRIP CAR S.R.L., cu sediul social in VALEA LUPULUI, str.MESTECANIS,NR 16, judetul IASI, avand numar de Inregistrare la Registrul Comertului J22/ 1086/2010, CUI ro 27272163 e-mail contact@trip-rentacar.ro,rezervari@trip-rentacar.ro,prelucreaza datele dumneavoastra personale furnizate prin formularul de rezervare on – line, in calitate de operator, in conformitate cu Regulamentul UE 2016/679 ( GDPR), in urmatoarele scopuri:

Prestarea serviciilor solicitate TRIP rent a car

Solutionarea oricaror cereri si /sau reclamatii cu privire la serviciile prestate

Marketing direct ( comunicare directa catre dvs. cu privire la ofertele, promotiile si evenimentele organizate de TRIP rent a car)

Temeiul juridic al prelucrarii il constituie, pe de o parte executarea contractului si, pe de alta parte, interesul legitim al TRIP rent a car de a-si imbunatati gama de servicii, de a tine in permanenta clientii informati cu privire la evenimentele si promotiile sale, de a-si fideliza clientii si a le rasplati fidelitatea.

Datele pot fi dezvăluite partenerilor contractuali din Romania (firme curierat, marketing direct, etc.).

Datele dvs. vor fi stocate pe o durata de 5 ani.

In ce priveste datele dumneavoastra personale aveti urmatoarele drepturi, pe care le puteti exercita printr-o cerere scrisa, adresata TRIP rent a car, cu datele de identificare mentionate mai sus:

1. Dreptul de a cere TRIP rent a car  accesul la aceste date. Aveti dreptul de a obtine de la TRIP rent a car o confirmare ca se prelucreaza sau nu date cu caracter personal care va privesc si, in caz afirmativ, aveti acces la datele respective si la urmatoarele informatii: ce date prelucram, in ce scop, daca acestea au fost divulgate tertilor si cui, precum si perioada de stocare a acestor date. Va vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveti in ce priveste datale persoanale, drepturi detaliate in aceasta informare. Aveti dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa.Puteti solicita comunicarea informatiilor de mai sus in format electronic, situatie in care datele vor fi furnizate intr-un format electronic utilizat de noi in mod curent, cu exceptia cazului in care solicitati comunicarea acestora in alt format.

2. Dreptul de a cere TRIP rent a car rectificarea datelor. Aveti dreptul de a obtine, fara intarzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care va privesc si/sau de a obtine completarea datelor cu caracte personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaratii suplimentare.

3. Dreptul de a cere TRIP rent a car stergerea datelor. Aveti dreptul de a cere TRIP rent a car stergerea datelor personale care va privesc, fara intarzieri nejustificate, iar TRIP rent a car  are obligatia de a sterge datele cu caracter personal care va privesc, in cazul in care se aplica unul din urmatoarele motive:

Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate

Va exercitati dreptul de opozitie, in conditiile descrise la dreptul de opozitie si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea

Va exercitati dreptul de opozitie cu privire la utilizarea datelor dvs. in scopul marketingului direct

Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal

Datele personale trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale a operatorului in temeiul legislatiei europene sau nationale

4. Dreptul de a cere TRIP rent a car restrictionarea prelucrarii Aveti dreptul de a obtine din partea noastra restrictionarea prelucrarii datelor cu caracter personal, in urmatoarele conditii:

Daca contestati exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioada care sa ne permita sa verificam exactitata datelor

dac prelucrarea este ilegala, si nu v-ati exercitat dreptul de stergere, aveti dreptul de a solicita restrictionarea prelucrarii

daca operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal in scopul prelucrarii, dar le solicitati pentru constatara, exercitarea sau apararea unui drept in instanta

in cazul in care v-ati opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifica daca drepturile legitime ale operatorului prevaleaza asupra celor ale persoanei vizate.

In cazul in care ati obtinut restrictionarea prelucrarii va vom informa inainte de ridicarea restrictiei.

5. Dreptul la opozitie In orice moment aveti dreptul din motive legate de situatia particulara in care va aflati, de a va opune prelucrarii datelor dumneavoastra persoanale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu exceptia cazului in care avem motive legitime si imperoase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor drepturilor si liberatilor dvs. sau daca scopul prelucrarii este constatarea exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

De asemenea, aveti dreptul de a va opune prelucrarii in orice moment, atunci cand scopul prelucrarii il reprezinta marketingul direrect, inclusiv la crearea de profiluri atunci cand masura este legata de marketingul direct respectiv.

Atunci cand va opuneti prelucrarii, in conditiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate

6. Dreptul de a depune o plangere in fata autoritatii de supraveghere, in cazul in care considerati ca prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal incalca regulamentul UE 2016/679 ( GDPR).

Cu prietenie,
Echipa TRIP
+0744621900
rezervari@trip-rentacar.ro
www.trip-rentacar.ro