Temeni si conditii

Termeni şi Condiţii de Închiriere

– ANEXA II LA CONTRACTUL DE INCHIRIERE –

 Pentru ca esti important pentru noi,venim in sprijinul tau cu toate informatiile si detaliile legate de rezervarea ta,pentru a ne asigura ca nu vor aparea costuri ascunse si nu-ti vom insela asteptarile.
Iţi mulţumim că ne-ai vizitat şi te invitam sa ne cunosti mai bine,iar daca ai sugestii sau reclamatii te rugam sa ne contactezi la contact@trip-rentacar.ro.

1. Vârsta clientului și valabilitatea carnetului de conducere:
Pentru a determina nivelul de risc asumat în momentul închirierii pentru clienții cu varsta cuprinsă intre 18- 25 de ani, clientul va depune o garantie dublă fată de garantia normal percepută pentru tipul de maşină pe care il inchiriază. Garanția depusă va fi dublă si pentru soferii care dețin permis de conducere cu valabilitate sub un an
Pentru limita vârstă de + 25 ani, condițiile sunt cele normale: preț de închiriere pe zi, garanția afișată în secțiunea “Detaliile mașinii” și posibilitatea de a opta pentru SCDW.
Pentru al doilea şofer nu se percepe nici o taxa.
Persoanele care închiriază, cât şi şoferii suplimentari, trebuie să deţină un permis de conducere national şi/sau internaţional valabil.
Nu se acceptă copie a permisului de conducere, dovada de circulaţie sau permis de conducere/ expirat.
 2. Selecţia oraşului de preluare /taxe suplimentare:
  Pentru solicitări de livrare/preluare a unei maşini în aeroport va fi percepută o taxă de transfer de 20 de euro (10 euro predare şi 10 euro preluare).
      Extra Hours, sau taxa de livrare a unei maşini în afara orelor de program, în intervalele orare 18.30 – 21.30 si 06:30 – 09:00 va fi echivalent cu 10 euro pentru predarea maşinii şi 10 euro pentru preluarea maşinii. De asemenea pentru predarea/preluarea maşinii în intervalul 22:00 – 06:00 va fi percepută o taxă de 20 euro.
      Pentru preluare/predare în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică va fi percepută o taxă weekend de 10 euro.
 
 3. Predarea autoturismului/ taxe suplimentare:
Predarea autovehiculului se face la locul, data şi ora stabilite împreună cu agentul de rent a car şi menţionate în contractul de închiriere.
Serviciul de livrare şi predare este disponibil la cerere şi depinde de disponibilitatea agentului de rent a car.
Solicitările de livrare şi predare trebuie trimise cu cel puţin 24 de ore în avans.
 Predarea/preluarea autoturismului pe raza orasului este gratuita.
      În cazul în care predarea se va face cu o întârziere de maximum 2 ore nu se vor percepe taxe suplimentare,iar pentru intarzierile de peste 2 ore se va percepe o taxa echivalenta cu100% din valoarea inchirierii pe zi.
 4. Documente necesare la preluarea maşinii:
– act de identitate sau paşaport valid;
– permis de conducere valid cu o vechime de minim 1an.

5. Combustibil
La predare, maşina va avea rezervorul plin şi va trebui returnată tot cu rezervorul plin; în caz contrar agentul de rent a car va estima combustibilul lipsă şi va face un calcul pentru a acoperi costurile combustibilului folosit. Nu se vor percepe taxe suplimentare privind serviciile de alimentare a rezervorului, ci numai contravaloarea combustibilului cu care se estimează a se alimenta maşina, clientul având obligatia asumată de a asigura plinul maşinii la returnare.
     
6. Taxe legale de utilizare poduri
Autoturismele apartinand TRIP RENT A CAR sunt dotate cu sistem de monitorizare GPS, sistem ce transmite catre SC SELENA TRIP CAR SRL informatii cu privire la traseul urmat in perioada inchirierii.
In cazul utilizarii podurilor peste Dunare intre Fetesti si Cernavoda sunteti obligat sa achitati in NUMERAR catre CNADNR taxa de pod (peaj valabil) reprezentand taxa de utilizare pod si, la returnarea autoturismului inchiriat, sa ne prezentati dovada platii, pe baza chitantei.
In cazul in care nu veti prezenta dovada platii (chitanta), fiind in imposibilitatea dovedirii achitarii taxei legale de utilizare pod, impusa de CNADNR, va asumati plata catre SC Selena Trip Car SRL a sumei de 130 ron, reprezentand amenda contraventionala, urmand ca aceasta sa fie achitata de catre SC Selena Trip Car SRL catre CNADNR.
In caz de neachitare, Clientul isi exprima acordul pentru retinerea sumei respective din garantia depusa conform contractului de inchiriere.
   7. Rezervări online: 
Rezervarea  se poate face fie:
– prin plata 10% avans , pentru confirmarea rezervarii; diferenta de 90 % din contravaloarea inchirierii va fi plătită la preluarea maşinii;
– prin plata integrală , pentru care primeşti 5% discount.
După efectuarea rezervării online, clientul primeşte confirmarea prin e-mail cu o rezervare provizorie; ulterior va fi contactat de către agentul de rent a car pentru confirmarea finală.
Contravaloarea garanției va fi plătită cash la preluarea mașinii sau blocată pe card, în funcție de caz.
Dacă s-a facut o rezervare prin transfer bancar/ rezervare numerar la sediul firmei si se doreşte anularea ei:
– dacă se anuntă în 48 de ore înainte de a intra rezervarea în vigoare, avansul /plata integrală se returnează in totalitate;
– pentru anulări anuntate in intervalul 48 -24 de ore pâna la intrarea în vigoare a rezervarii, avansul nu se returnează, iar plata integrală se returnează partial, scăzandu-se o taxa de anulare de 15 % din plata integrală.
– pentru anulări anuntate sub 24 de ore avansul nu se returnează, iar in cazul platii integrale aceasta se returnează partial, scăzandu-se o taxa de anulare de 25 % din plata integrală.
-daca returnati masina inainte de terminarea contractului,se recalculeaza pretul in functie de tariful specific perioadei de inchiriere, + o taxa de 25% din plata integrala initiala(care nu poate depasi diferenta de bani ce acoperea numarul zilelor ramase pana la expirarea  contractului)
  8. Rezervări la sediul TRIP Rent A Car:
In situaţia în care se doreşte o rezervare :
– Fie se plăteşte 15 % avans din contravaloarea închirierii prin numerar / OP în -CONT EURO: RO 41 MIRO 0000 7085 0381 0204  SWIFT: MIROROBU BANCA: PROCREDIT BANK sau in CONT LEI: RO90 MIRO 0000 7085 0381 0001 BANCA: PROCREDIT BANK :sau cu cardul in CONT RO40BTRLRONPOS0351767201 BANCA TRANSILVANIA
– Fie se plateste integral prin numerar / OP in CONT EURO: RO 41 MIRO 0000 7085 0381 0204  SWIFT: MIROROBU BANCA: PROCREDIT BANK sau in CONT LEI: RO90 MIRO 0000 7085 0381 0001 BANCA: PROCREDIT BANK :sau cu cardul in CONT RO40BTRLRONPOS0351767201 BANCA TRANSILVANIA
În situaţa în care se doreşte închirierea pe loc, clientul plăteşte integral, la semnarea Contractului, contravaloarea închirierii maşinii şi contravaloarea serviciilor/obiectelor opţionale), asigurările obligatorii şi opţionale şi eventualele taxe suplimentare.
Contravaloarea din contract nu include:
– Costul combustibilului;
– Amenzile primite pentru încălcarea regulilor de circulaţie pe drumurile publice şi a legislaţiei naţionale în vigoare sau costuri rezultate în urma acţiunilor Autorităţilor Locale vis-a-vis de Autovehiculul ce face obiectul acestui Contract, pe durata închirierii.
  
9. Garanţia: 
Daca nu a fost aleasa asigurarea de  exces (SCDW), va fi percepută garanţia, contravaloare care apare în pagina cu Detaliile maşinii  şi va fi comunicată de către agentul de rent a car.
În situatia plăţii la preluarea maşinii, garanţia se va percepe în momentul semnării contractului de închiriere.
 10. Asigurare: 
Autovehiculul are asigurare RCA şi asigurare facultativă CASCO.
Clientul optează la semnarea Contractului pentru următoarea asigurare de exces în schimbul plăţii garanţiei:
SCDW – eliminarea răspunderii financiare a clientului în caz de accident (este exonerat complet de răspundere); SCDW-ul este stabilit în funcţie de categoria maşinii si va fi minim 50 euro:
Masini Mini/ Masini ieftine – de la 5 euro/zi 
Masini Compacte/ Masini Standard- de la 5 euro/zi 
SUV/ / Van/ Minivan- de la 6 euro/zi
În cazul în care se doreşte părăsirea teritoriului României este necesară extinderea poliţei Casco, presupunând o taxă suplimentară cuprinsă între 10 euro şi 50 de euro, în funcţie de valoarea maşinii închiriate şi ţările tranzitate.
În funcţie de numărul de zile de închiriere vor exista reduceri la valoarea totală a excesului:
1-7 zile 8-14 zile 15-20 zile 21-30 zile >30 zile
masini ieftine 15 euro 12 euro 7 euro 6 euro 5 euro
masini compacte 15 euro 12 euro 7 euro 6 euro 5 euro
suv si 7 locuri 18 euro 14 euro 8 euro 7 euro 6 euro
 11. Procedura în caz de daună/accident: 
Clientul are obligaţia de a anunţa imediat agentia TRIP Rent A Car şi de a raporta Organelor de Poliţie orice daună descoperită la Autovehiculul închiriat.
Dacă dauna are autor necunoscut, Clientul are obligaţia de a obţine, înainte de returnarea maşinii, Autorizaţia de Reparaţie de la Organele de Poliţie.
Dacă accidentul s-a produs din vina Clientului, acesta are obligaţia ca pe lângă Autorizaţia de Reparaţie, să prezinte odată cu predarea maşinii şi Procesul Verbal eliberat de Organele de Poliţie; de asemenea Clientul are obligaţia de a da o Declaraţie scrisă la sediul TRIP Rent A Car.
În cazul în care vinovat de producerea accidentului este Clientul sau un alt participant la trafic Clientul are obligaţia  de a obţine de la Organele de Poliţie Autorizaţia de Reparaţie împreună cu Procesul Verbal constatator şi copia după asigurarea RCA,permis de conducere a vinovatului,dacă acesta este de acord,  a certificatului de inmatriculare a masinii implicate in accident ; de asemenea Clientul are obligaţia de a da o Declaraţie scrisă la sediul TRIP Rent A Car.
În toate cazurile descrise anterior Clientul are obligaţia de a verifica menţionarea tuturor daunelor constatate în Autorizatia de Reparaţie emisă de Organele de Poliţie.
   12. Compania noastra, oferă la cerere urmatoarele accesorii de inchiriat:
Scaun Copil
      3euro/zi
Lanturi Zăpadă           2 euro/zi
Sistem GPS       5euro/zi
Internet To Go       3euro/zi
În cazul deteriorării echipamentelor suplimentare clientul este responsabil cu plata integrală a costului lor.
Compania noastră va echipa autoturismele cu anvelope de iarnă, respectând legislaţia în vigoare, nepercepand costuri suplimentare pentru acestea.
  13. Inchirieri in afara granitelor Romaniei:
Inchirierile în afara României se fac NUMAI cu acordul prealabil scris al TRIP Rent A Car.
Condiţiile, preţurile în acest caz diferă faţă de închirierile pe teritoriul României. De asemenea dacă călătoriţi în afara României aveţi kilometri limitaţi, în funcţie de ţara în care doriţi să ajungeţi. Dacă veţi depăşi această limită de kilometri va exista un cost extra pe kilometru depăşit.
Toate preţurile afişate includ TVA.
Contravaloarea totală a închirierii / serviciilor suplimentare se facturează în RON la cursul de vânzare BNR a la preluarea mașinii de catre client. 
Plata se poate efectua atât cu carduri de debit cât şi cu carduri de credit, respectiv pentru – plata garanţiei, plata contravalorii închirierii autoturismului cât şi plata serviciilor adiacente închirierii auto se pot utiliza carduri de CREDIT iar, exclusiv, pentru plata contravalorii închirierii autoturismului cât şi plata serviciilor adiacente închirierii auto se pot utiliza carduri de DEBIT.
Pentru oricare alte informatii va rugam sa ne contactati.

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE A SELENA TRIP CAR S.R.L.(TRIP RENT A CAR)

INTRODUCERE

Prezenta Politica de Confidenţialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucrăm, modalitatea şi scopurile în care le colectam, în ce situaţii transferăm şi/sau dezvăluim date cu caracter personal şi diversele drepturi şi opţiuni de care dispuneţi în acest sens. În acelaşi timp, Politica noastră de Confidenţialitate detaliază modul în care prelucram datele cu caracter personal în gestionarea relaţiei cu clienţii, cel mai adesea pentru a vă ţine la curent cu cele mai recente evoluţii sau evenimente din domeniul dvs. de interes.

Vă rugăm să consultaţi şi Termenii şi Condiţiile noastre disponibile la adresa www.trip-rentacar.ro şi Politica Cookie detaliată în acestea, în care se explică folosirea cookie-urilor/altor dispozitive de localizare web prin intermediul website-ului nostru.

CINE PRELUCREAZĂ DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

SELENA TRIP CAR S.R.L., cu sediul social în Valea Lupului, str. Mestecanis nr. 16 , judeţul Iasi, având număr de Înregistrare la Registrul Comerţului J22/ 1086/2010, CUI 27272163 e-mail contact@trip-rentacar.ro este operatorul datelor dvs. cu caracter personal.

CE CATEGORII DE DATE PRELUCRAM

Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm pot include:

Informaţii de contact, cum ar fi numele dvs., denumirea postului, adresa de domiciliu, adresa profesională, numărul de telefon, numărul de telefon mobil, numărul de fax şi adresa de e-mail;

Informaţii comerciale suplimentare prelucrate în mod obligatoriu într-un raport contractual cu Trip rent a car, cum ar fi , plăti efectuate şi detalii cu privire la contul bancar;

Trip rent a car poate aplica, în cadrul activităţii, supravegherea automobilelor printr-un sistem de poziţionare prin satelit (GPS). GPS-ul se foloseşte în autovehicul, sub forma unui dispozitiv special cu acelaşi nume, conectat la satelit, ce dă posibilitatea Trip rent a car să verifice locaţia automobilului. Informaţiile pe care Trip rent a car le colectează prin intermediul GPS-ului se stochează pe server-ul administrat de furnizorii pentru astfel de servicii cu care Trip rent a car colaborează.

În măsura în care doriţi să aplicaţi pentru a participa la procesul de recrutare pentru un post în cadrul organizaţiei noastre, datele personale puse la dispoziţie de dvs. pentru a candida la această poziţie vor fi prelucrate de noi în scopul identificării candidaţilor potriviţi. Datele nu vor fi comunicate terţilor şi vor fi utilizate exclusiv pentru scopul menţionat, în condiţii de securitate şi confidenţialitate.

CUM COLECTEAZĂ TRIP RENT A CAR DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. în anumite împrejurări, inclusiv:

În momentul în care solicitaţi prestarea serviciilor noastre;

În momentul în care beneficiaţi de serviciile noastre, prin utilizarea unui autovehicul închiriat;

În momentul în care navigaţi, solicitaţi informaţii sau interacţionaţi pe website-ul nostru;

În momentul în care vă înscrieţi să primiţi informări şi oferte, din partea noastră;

În momentul în care angajatorul dvs. prestează sau se oferă să presteze servicii pentru noi;

În momentul în care ne transmiteţi datele (cv-uri) pentru ocuparea unei poziţii în cadrul organizaţiei noastre de care sunteţi interesat

În anumite împrejurări, colectam date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursă terţă. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de la angajatorul dvs.

TEMEIURI JURIDICE PENTRU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Orice operaţiune care reprezintă o prelucrare, conform legii, (cum ar fi, dar fără a se limita la colectare, stocare, înregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuată pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

Prelucrarea este necesară în vederea încheierii şi/sau executării unui contract cu dvs. sau angajatorul dvs.;

Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligaţii legale;

Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime ale Trip rent a car , cu excepţia cazurilor în care interesele sau drepturile şi libertăţile dvs. fundamentale prevalează asupra acestor interese. Concret, datele sun prelucrate în baza interesului legitim al Trip rent a car de a-şi proteja bunurile, respectiv de a-şi îmbunătăţi gamă de servicii, şi de a ţine în permanenţă clienţii informaţi cu privire la evenimentele şi promoţiile sale, de a-şi fideliza clienţii şi a le răsplăti fidelitatea.

Prelucrarea este efectuată în temeiul consimţământului dvs. prealabil şi explicit; În orice moment, aveţi dreptul de a vă retrage consimţământul. În vederea retragerii consimţământului dvs. pentru orice prelucrare asupra căreia aţi consimţit în prealabil, vă rugăm să ne comunicaţi un e-mail la adresa rezervari@trip-rentacar.ro.ro sau să ne comunicaţi o solicitare scrisă la adresaTrip rent a car . În toate cazurile, consimţământul va putea fi retras în acelaşi mod în care a fost acordat.

Puteţi alege să vă retrageţi consimţământul privind materialele de marketing în orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecărui newsletter.

În cazurile în care vă retrageţi consimţământul, Trip rent a car nu va mai permite prelucrarea datelor dvs. şi va lua măsurile corespunzătoare pentru ştergerea oricăror înregistrări cu datele dvs. cu caracter personal. Cu toate acestea, în cazul în care prelucrarea este strict necesară în vederea prestării serviciilorTrip rent a car , iar prelucrarea s-ar putea baza pe alte temeiuri legitime prevăzute prin dispoziţiile legale aplicabile,Trip rent a car  va proceda la prelucrarea respectivă şi vă va informa în acest sens.

ÎN CE SCOPURI VĂ PRELUCRAM DATELE CU CARACTER PERSONAL

Vă putem folosi datele cu caracter personal doar în următoarele scopuri :

Prestarea serviciilor solicitateTrip rent a car ;

Soluţionarea oricăror cereri şi /sau reclamaţii cu privire la serviciile prestate;

Protejarea bunurilor aparţinând  Trip rent a car şi pentru bună administrare a bunurilor Trip rent a car , în special în vederea controlului locaţiei automobilelor în vederea prevenirii situaţiilor de furt al automobilelor

Respectarea obligaţiilor noastre legale (cum ar fi obligaţii de păstrare a evidenţelor)

Analizarea şi îmbunătăţirea serviciilor şi comunicărilor noastre către dvs.;

Sondaje în rândul clienţilor şi analiza de piaţă

Protejarea securităţii şi gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT şi de comunicare, platformele online, website-urile şi celelalte sisteme;

În scopul monitorizării şi evaluării conformităţii cu politicile şi standardele noastre;

Dacă ai aplicat pentru ocuparea unei poziţii în cadrul companiei noastre,datele furnizate sunt necesare pentru a identifica dacă experienta dvs. profesională şi pregătireadvs. sunt potrivite pentru poziţia pentru care aţi aplicat

În orice scop aferent şi/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate.

În cazul în care ne-aţi acordat expres consimţământul dvs., vă putem prelucra datele cu caracter personal şi în următoarele scopuri:

Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-aţi aprobat pentru a vă ţine la curent în ceea ce priveşte Trip rent a car , anunţuri şi alte informaţii cu privire la serviciile şi produsele Trip rent a car, precum şi evenimente şi proiecte Trip rent a car ( marketing direct);

Nu vom folosi datele dvs. cu caracter personal în luarea unor decizii automate care să vă afecteze sau să creeze alte profiluri decât cele descrise mai sus.

PARTAJAREA DATELOR DVS. CU CARACTER PERSONAL

Vă putem partaja datele cu caracter personal în următoarele împrejurări:

De asemenea, vă putem partaja datele cu caracter personal cu instante de judecată, autorităţi de aplicare a legii, autorităţi de reglementare sau avocaţi sau alte persoane dacă se dovedeşte necesar în mod just în vederea constatării, exercitării sau apărării unui drept în justiţie sau a unui drept natural, sau în scopul unui proces de soluţionare alternativă, confidenţială a diferendelor;

Putem folosi date cu caracter personal agregate şi statistici în scopul monitorizării folosirii website-ului Trip rent a car.

De asemenea, vă putem partaja datele cu caracter personal cu persoanele noastre împuternicite – în principal prestatori de servicii din cadrul sau din afară Trip rent a car (cum ar fi societăţi de asigurare,…) în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în scopurile menţionate mai sus, în numele nostru şi doar în conformitate cu instrucţiunile noastre.Trip rent a car  va păstra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal şi va folosi măsuri corespunzătoare de protecţie, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea şi securitatea datelor dvs. cu caracter personal în momentul solicitării respectivilor prestatori de servicii;

Altfel, vă vom divulga datele cu caracter personal doar când ne instruiţi sau ne acordaţi permisiunea, când ni se impune prin legea aplicabilă sau reglementări sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale să procedăm astfel, sau astfel cum se impune în vederea investigării unor activităţi frauduloase sau infracţionale.

 

DATE CU CARACTER PERSONAL PE CARE NI LE FURNIZAŢI CU PRIVIRE LA ALTE PERSOANE FIZICE

În cazul în care ne furnizaţi date cu caracter personal cu privire la o altă persoană (cum ar fi unul dintre administratorii sau salariaţii dvs., sau o persoană cu care aveţi relaţii profesionale), trebuie să vă asiguraţi că aveţi dreptul de a ne divulga aceste date cu caracter personal şi că, fără a mai lua alte măsuri, putem colecta, folosi şi divulga acele date cu caracter personal, aşa cum se descrie în prezentă Politica de Confidenţialitate.

În special, trebuie să vă asiguraţi că persoană fizică în cauză are cunoştinţă de aspectele diverse tratate în prezentă Politica de Confidenţialitate, aşa cum acestea privesc persoană fizică respectivă, inclusiv identitatea noastră, modul în care ne poate contacta, scopurile în care colectam, practicile noastre de divulgare a datelor cu caracter personal, dreptul persoanei fizice de a obţine acces la datele cu caracter personal şi de a depune plângeri cu privire la gestionarea datelor cu caracter personal, şi consecinţele nefurnizarii datelor cu caracter personal (cum ar fi imposibilitatea noastră de a presta servicii).

PĂSTRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal pot fi păstrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal, acelea ale contractorilor noştri sau în format tipărit. Am adoptat toate măsurile ce se impun, atât cu privire la persoanele care intră în contact cu datele, spaţiile în care sunt prelucrate datele, cât şi cu privire echipamentele tehnice utilizate în legătură cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura că datele sunt prelucrate în siguranţă, cu asigurarea confidenţialităţii acestora şi împiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

ACTUALIZAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

În cazul în care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-aţi furnizat suferă modificări, spre exemplu dacă vă schimbaţi prenumele, numele său adresa de e-mail sau dacă doriţi să anulaţi orice fel de cerere către Trip rent a car , sau dacă luaţi cunoştinţă de faptul că deţinem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., vă rugăm să ne anunţaţi prin comunicarea unui e-mail la rezervari@trip-rentacar.ro.

CÂT TIMP PĂSTRĂM DATELE DVS. CU CARACTER PERSONAL

Trip rent a car a implementat măsuri tehnice şi organizatorice pentru organizarea procesului şi criteriilor prevăzute pentru ştergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi şterse sau eliminate atunci când nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci când vă retrageţi consimţământul (dacă este cazul) şi Trip rent a car nu mai are obligaţia legală de a continua să stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom păstra datele dvs. cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea de cătreTrip rent a car  a unui drept al dvs. sau al altei persoane în justiţie, până la finalul perioadei de retenţie relevante sau până la soluţionarea respectivelor acţiuni în instanţă.

Cu excepţia cazului în care ne solicitaţi în mod expres să stocăm datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului în care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apărarea unui eventual drept în justiţie fără perioada de păstrare, datele cu caracter personal vor fi şterse în termen de 5 ani de la data la care au fost colectate.

DREPTURILE DVS. ÎN LEGĂTURĂ CU PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Sub rezerva anumitor condiţii legale, aveţi următoarele drepturi în legătură cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

1. Dreptul de a cere Trip rent a car  accesul la aceste date. Aveţi dreptul de a obţine de la Trip rent a car o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc şi, în caz afirmativ, aveţi acces la datele respective şi la următoarele informaţii: ce date prelucram, în ce scop, dacă acestea au fost divulgate terţilor şi cui, precum şi perioada de stocare a acestor date. Vă vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveţi în ce priveşte datale personale, drepturi detaliate în această informare. Aveţi dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrării. Pentru orice alte copii solicitate, ne rezervăm dreptul de a percepe o taxă.Puteţi solicita comunicarea informaţiilor de mai sus în format electronic, situaţie în care datele vor fi furnizate într-un format electronic utilizat de noi în mod curent, cu excepţia cazului în care solicitaţi comunicarea acestora în alt format.

2. Dreptul de a cere Trip rent a car rectificarea datelor. Aveţi dreptul de a obţine, fără întârzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc şi/sau de a obţine completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declaraţii suplimentare.

3. Dreptul de a cere Trip rent a car ştergerea datelor. Aveţi dreptul de a cere Trip rent a car ştergerea datelor personale care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, iarTrip rent a car  are obligaţia de a şterge datele cu caracter personal care vă privesc, în cazul în care se aplică unul din următoarele motive:

Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate

Vă exercitaţi dreptul de opoziţie, în condiţiile descrise la dreptul de opoziţie şi nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce priveşte prelucrarea

Vă exercitaţi dreptul de opoziţie cu privire la utilizarea datelor dvs. în scopul marketingului direct

Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal

Datele personale trebuie şterse pentru respectarea unei obligaţii legale a operatorului în temeiul legislaţiei europene sau naţionale

4. Dreptul de a cere Trip rent a car restricţionarea prelucrării Aveţi dreptul de a obţine din partea noastră restricţionarea prelucrării datelor cu caracter personal, în următoarele condiţii:

dacă contestaţi exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioadă care să ne permită să verificăm exactitate datelor

daca prelucrarea este ilegală, şi nu v-aţi exercitat dreptul de ştergere, aveţi dreptul de a solicita restricţionarea prelucrării

dacă operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar le solicitaţi pentru constatară, exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă

în cazul în care v-aţi opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

În cazul în care aţi obţinut restricţionarea prelucrării vă vom informa înainte de ridicarea restricţiei.

5. Dreptul la opoziţie În orice moment aveţi dreptul din motive legate de situaţia particulară în care vă aflaţi, de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu excepţia cazului în care avem motive legitime şi imperioase, pe care le vom dovedi, care justifica prelucrarea şi care prevalează asupra intereselor drepturilor şi liberaţilor dvs. sau dacă scopul prelucrării este constatarea exercitarea sau apărarea unui drept în instanţă.

De asemenea, aveţi dreptul de a vă opune prelucrării în orice moment, atunci când scopul prelucrării îl reprezintă marketingul direct, inclusiv la crearea de profiluri atunci când măsură este legată de marketingul direct respectiv.

Atunci când vă opuneţi prelucrării, în condiţiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

Drepturile menţionate mai sus pot fi exercitate printr-o cerere scrisă, adresată Trip rent a car, la adresa rezervari@trip-rentacar.ro . Este posibil să vă cerem să vă dovediţi identitatea comunicându-ne o copie a unui mijloc valabil de identificare pentru a ne conforma cu obligaţiile de securitate pe care le avem şi a împiedica divulgarea neautorizată a datelor.

Vom lua în considerare orice solicitări sau plângeri pe care le primim şi vă vom transmite un răspuns în timp util.

Dacă nu sunteţi mulţumit de răspunsul nostru, aveţi dreptul de înainta plângere către Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

ACTUALIZĂRI ALE POLITICII DE CONFIDENŢIALITATE

Prezentă Politica de Confidenţialitate a fost actualizata în luna mai 2018. Ne rezervăm dreptul de a actualiza şi modifica periodic această Politică de Confidenţialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucram datele dvs. cu caracter personal sau orice modificări ale cerinţelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afişa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidenţialitate şi/sau o vom pune la dispoziţie în alt mod.

CONTACT

Dacă doriţi să ne contactaţi în legătură cu orice întrebări legate de prezentă politica de confidenţialitate, precum şi de prelucrarea datelor dvs., vă rugăm să ne transmiteţi un e-mail la adresa rezervari@trip-rentacar.ro sau să ne transmiteţi solicitare scrisă la adresa Strada Mestecanis nr.16,Valea Lupului ,jud.Iasi,cod postal 707410.

Cu prietenie,
Echipa TRIP
+0744621900
rezervari@trip-rentacar.ro
www.trip-rentacar.ro